2009. október 27., kedd

Tanulmány: egészséges étkezés

Vásároltam a minap egy gesztenyepürét. Mivel reklámot nem akarok nekik csinálni (majd ha fizetnek érte…) a nevét nem publikálom, annyit azonban elárulok róla, hogy „ínycsiklandó finomság” –ként forgalmazzák, továbbá „teljesen természetes összetevők!” szlogennel futtatják ezt a remek terméket. Mivel az íze leginkább a periódusos rendszer harmadik, szén-vegyület csoportjára emlékeztetett, ezért figyelmesen elolvastam az összetevőket: gesztenye (hmmm, ki gondolná), tartósítószer (nátrium benzoát), emulgeálószer (E 472e, E 435, szójalecitin, E 472b, E 471), és a kedvencem, stabilizátor gyanánt hidroxi-propil karboximetil-cellulóz!!!! Apám! Tartalmaz még továbbá savanyúságot szabályzó anyagot (kálium foszfátok, nátrium citrátok), no meg persze tejszínhab, persze ez is növényi. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: